Trött på sportkommentatorer

Arg baby

Nu är jag jävligt trött på de flesta av sportens TV-kommentatorer. Det verkar som om de är fullständigt omedvetna om att majoriteten av tittarna har både TV med bild och normal fattningsförmåga. Att timme efter timme sitta och tala om det som visas i bild är direkt infantilt. Sämst är det i utförsåkningen. Att kommentera varje mellantid – grön eller röd är ett gravt underkännande av tittarna. Den enda slutsatsen man kan dra är att det här är ”journalister” som är alldeles för lata för att göra research, hitta bakgrundshistorier, vinklar eller anekdoter i samband med tävlingarna.

Den som är intresserad av intelligent TV-journalistik kan med fördel se en sändning från valfri amerikansk idrott och höra kommentatorer som utan att tappa kontakt med match eller prestation kan ge sig ut i bakgrunder, minnen och spekulationer. Dessutom med humor.

Tänk att stjärnor som Arne Hegerfors, Göran Zachrisson och Lars-Gunnar Björklund haft så lite inflytande på dagens kommentatorer.

Bild: Luke Addison/Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Det finns inga kommentarer än.

Kommentera